torstai 11. heinäkuuta 2013

Valittaminen kannattaa aina

Äitini on mestari reklamoimaan ja vaatimaan odottamaansa laatua. Itse olen mitä suurin nysvä, ja tyydyn ikävissä tilanteissa hyväksymään tappioni ja poistun luimistellen paikalta. Oli kyseessä sitten liikaa laskutettu tai viallinen tuote/palvelu, huono tai epäoikeudenmukainen kohtelu tms. Minä annan periksi, äitini vaatii oikeuksiaan. Hänen tekemänsä reklamaatiot on kuitenkin yleensä otettu ammattimaisesti vastaan ja olemmekin saanet yhtä jos toista yllätyspakettia hyvityksenä. Silti koen valittamisen äärimmäisen vaivaannuttavana.

Paitsi että. Muutos on saattanut tapahtua. Liittyneekö sitten ikäkriisiin, mutta koen yhä enemmän tarvetta saada juuri sitä mitä on luvattu, enkä jotain sinne päin. Todisteeksi tästä minussa tapahtuneesta muutoksesta tarjoilen seuraavan tarinan:

Ostin mainonnan uhrina paketillisen Daim-keksejä juhannusta varten. (Itse keksit eivät sitten olletkaan kovin hyviä. Kaipaan edelleen Domino-cookieseja, ne olivat taivaallisia! Saakohan niitä enää mistään?) Avasin paketin ja kas kummaa, aivan kuin yhdestä keksistä olisi jo haukattu palanen! Minä siinä jo miettimään, että mikä hiiri pakettiin on pesiytynyt, ja tutkailin käärettä sillä silmällä... Satuin huomaamaan numeron, johon saisi soittaa, jos tuote osoittautuisi vialliseksi tai siitä olisi jotain muuta palautetta antaa.

Yyh, keksistäni puuttuu palanen!

Kännykkä esiin ja ei kun soittamaan. Numerosta vastasi hyvin ystävällinen naisihminen, jolle esitin huoleni haukatusta keksistä. Hän oli ymmärtäväinen, mutta valaisi minua, että kukaan ei keksiä ole päässyt etukäteen maistamaan, vaan että todennäköisimmin kyseessä on tuotantokoneen "purema", eli keksi on pakkauslinjastolla joutunut koneen hampaisiin. Hän pyysi minua luettelemaan pakkausmerkinnät, jotta voisi laittaa tehtaalle palautetta, ja kysyi yhteystietojani hyvitystä varten. No kyllähän minulle hyvitykset kelpaisivat, ja annoin osoitteeni.

Viikko sitten torstaina sain postissa ilmoituksen saapuneesta lähetyksestä, ja perjantaina töiden jälkeen kipaisin hakemaan paketin. Kuoresta paljastuivat nämä herkut:

Omnom, suklaavarastoni pullistelee jo liitoksistaan!

Kyllä vaan kannattaa valittaa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...