perjantai 11. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Tomaattinen linssikeitto

Lihaton lokakuu -kokeiluni jatkuu. Couscousin jälkeen testiruokalajiksi valikoitui punaisista linsseistä tehty keitto. Runkona reseptille käytin Isyyspakkauksen punaista linssikeitto-ohjetta, vain pienin muutoksin.

Tomaattinen linssikeitto punaisista linsseistä (n. 5 annosta)
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 tölkki luomutomaattimurskaa (esim. Pirkka)
7 dl vettä
3 dl punaisia linssejä (esim. GoGreen)
tuoreita yrttejä (esim. oregano, timjami, korianteri)
mustapippuria
suolaa
(puna)viinietikkaa
Sriracha-chilikastiketta (korvikkeena käytin Harissa-chilitahnaa)
kapriksia
smetanaa

Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne kattilassa oliiviöljyssä. Lisää hienonnenut yritit, tomaattimurska, mustapippuri ja vesi. Valuta linsseistä pakkausneste, lisää ne kattilaan ja keitä noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat pehmeän kypsiä. Mausta keitto suolalla, viinietikalla ja haluamallasi määrällä chilikastiketta tai -tahnaa (itse käytin noin teelusikallisen ja omaan makuuni tuli tujua, Mies maustoi vielä annostaan erikseen...). Sekoita joukkoon kapriksia, jos tykkäät ;). Viimeistele annokset nokareella smetanaa.

(Muokkaukset alkuperäiseen ohjeeseen: vähemmän sipulia, enemmän valkosipulia, chilitahnaa kastikkeen sijaan, kapriksia vain Miehen annokseen.)

Nam, slurps!

Tästä tuli valehtelematta aivan törkeän hyvää! Hotkimme tätä molemmat sen pari lautasellista, joiden jälkeen kattilan pohjalle jäi vielä pikkaisen reilu yksi annos, joten suurinälkäisille tai isommalle porukalle kannattanee tuplailla määriä. :) Jää ehdottomasti käyttöön.

Ja kuin tilauksesta, seuraavaksi testattavaksi koti-illan reseptiksi pääsee (huom! Hesarin maksumuuri) Eeva Kolun juures-linssicurry! Huomenissa meinaamme kuitenkin taiteilla kyseisen leidin toista ohjeistusta, vietnamilaisia kesärullia, yhdessä ystäviemme ja heidän pikkupoikiensa kanssa. :)

Iloista viikonloppua!

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...