tiistai 15. lokakuuta 2013

Loksahteluja

Muutamien viime päivien aikana on tapahtunut jänniä asioita. Erilaisten sattumusten ja suhteiden kautta olen päässyt tapaamaan todella mielenkiintoisia ihmisiä, haastamaan omaa tapaani olla ja toimia, pohtimaan itseäni uusista kulmista ja todella miettimään elämääni ja itseäni. Ja, koska niin universumi tuppaa toimia, olen myös törmännyt erittäin inspiroiviin teksteihin. Ensin tähän blogautukseen by Sara K ja tänään käteeni tuupattiin (myös Eevan esittelemä) Saku Tuomisen hyvän elämän lyhyt oppimäärä.


Luin kirjan suurin piirtein samalta istumalta, noin tunnissa. Useita kohtia luin uudestaan ja uudestaan, nyökkäilin ja vuodatin kyyneliä, kun hain ja löysin yhtymäkohtia omaan elämääni ja tilanteeseeni. En voi kuin suositella, ihan kaikille, ihan missä vaan elämäntilanteessa.

Aivokopassani siis loksahtelee tällä hetkellä toden teolla, kun asettelen palasia paikoilleen ja kaivelen jähmettyneitä osasia naftaliinista takaisin etualalle. Iltaisin olen aivan rättipoikkiväsynyt, mutta aamuisin herään virkeänä hyvien unien jälkeen.

Kirsikkana kolmekymppiskakkuni päälle voi asettaa tänään sovitun osa-aikaisen friikkusopimuksen loppuvuoden kestävästä, omaa osaamistani hyödyntävästä ja kehittävästä proggiksesta. Tänään elämä hymyilee. :)

Iloinen vanhus :)

8 kommenttia:

  1. Siistii! Asioilla on tosiaankin tapana järjestyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Yksi havahduttavimpia minulle esitettyjä kysymyksiä oli: "Onko joku ystävistäsi/tutuistasi ollut työttömänä?" Kun vastasin myöntävästi, jatkokysymys kuului: "Mitä sitten tapahtui?" Nolostuttava vastaushan toki on: "Sai töitä".

      Toki jatkan pysyvämmän työsuhteen etsimistä, mutta tämä osa-aikainen projekti pitää pään kasassa ja kerryttää ah, niin tärkeää kokemusta. :)

      Poista
  2. Onneksi olkoon! Kyllä se elämä hymyilee :-)

    Kiitos mielenkiintoisesta ja piristävästä blogistasi, jota olen seurannut jo kesästä lähtien säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Melkoista aaltoahan tämä tuntuu olevan, mutta just nyt kyllä kelpaa!

      Ja mahtavaa, että viihdyt täällä, tästä kommentista tuli vielä parempi mieli :)

      Poista
  3. Ihanaa synttäriä! Ja kiva kuulla, että hommat alkaa loksahdella kohdilleen :) Kerro lisää tuosta kirjasta, joku hyvä esimerkki tms? Kiinnostus heräsi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista, vastaus on vähän venynyt..

      Kirja oli kaikin puolin niin mahtava, että pitäisi varmaan kopioida se tähän kokonaan, mutta tyydyn kahteen sitaattiin (ja nämähän toki ovat hyvinkin selkeitä ja yksinkertaisia asioita, mutta jotenkin ne löysivät itsestäni juuri nyt kohdan johon upota - avaruustiedettä ei siis ole luvassa):

      "Asenteen muuttaminen kuitenkin kannattaa, sillä tutkimusten mukaan onnellisuuteemme vaikuttaa kolme asiaa: se millaisia olemme (geenimme), se millaista elämämme on (elämäntilanteemme ja elinympäristömme) sekä se, miten me tähän kaikkeen asennoidumme, mitä me päätämme asioille tehdä (elämänasenteemme).

      Siinä missä kahden ensimmäisen asian muuttaminen on joko mahdotonta tai todella aikaavievää, kolmanteen voimme vaikuttaa omilla päätöksillämme joka päivä."

      "Miksi meillä on ihailun sijaan niin suuri tarve ihmetellä ja vähätellä? Miksi me olemme kateellisia niille, jotka tekevät?"

      Ei kun kirjakaupan kautta kotiin :)

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...