lauantai 23. marraskuuta 2013

Vanhempainilta

Muutama viikko sitten olimme kutsuneet lauantai-illan illallispöytäämme sekä minun vanhempani että Miehen äidin puolisoineen.

Armoton kokkaus aloitettiin jo aamuvarhaisella, kun pyöräytin Koko Suomi leipoo -ohjelman Mailiksen juustokakun jälkiruuaksi (Miehen vedellessä sikeitä ja toipuessa edellisen illan työperäisestä alkoholista). Kakku piti tehdä pois alta, koska uunia tarvittiin pääruoan hauduttamiseen noin neljän-viiden tunnin ajaksi.

Päädyimme nimittäin tarjoamaan pääruoaksi Turku lautasella -kirjasta poimittua, ravintola Teinin ohjeen mukaan tehtyä ylikypsää karitsan paahtopaistia, valkosipulikermaa ja uunijuureksia. Sain lihat uuniin noin puolen päivän aikaan, ja pois ne pääsivät pätsistään vasta vieraiden jo saavuttua, siinä hieman neljän jälkeen. Tältä komeus näytti ennen uunimatkaansa:


Alkuruoan virkaa hoiti lämmin mansikka-vuohenjuustosalaatti: paahtoleipäpala + viipaleet juustoa salaattipedillä, jonka joukossa tuoreita mansikoita. Voin kertoa, että mansikat marraskuussa eivät ole aivan parhaimmillaan, mutta hyvää makua niistä silti tuli. Ja kun kastikkeena tarjottiin mansikkamelbaa (pakastettuja mollukoita soseutettuna ja limemehulla piristettyinä), kokonaisuus oli varsin passeli. Sama soosi toimi myös juustokakun kanssa. :)

Tässä olikin sitten illan kuvasaldo, jotenkin unohtui tuo kuvaaminen kun keskittyi mässäilyyn...

Yksittäistä ylikiehahtanutta kermaa lukuunottamatta kokkausmaratoni sujui varsin mallikkaasti, ruoka maistui, vieraat tyhjensivät kuuliaisesti kaksi pulloa ihanan pehmeää Amaronea ja kaikki saivat mahansa täyteen. Uusi ruokapöytäkin suoritui tehtävästään oivallisesti ja keräsi ansaitut kehut ulkonäöstään.

Namnam, mitäs tänään syötäisiin?

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...