maanantai 4. marraskuuta 2013

Lihaton lokakuu: Juurescurry & naanleipä

Hopsansaa, sehän onkin jo marraskuu! Viimeinen viikko lihatonta lokakuuta meni sellaista haipakkaa, että uusien kasvisreseptien etsiminen totaalisesti jäi, mutta aiemmin kuussa testasimme Eevan juurescurryohjeen ja päätin ympätä kaveriksi kotitekoista naanleipää.

Leivän ohjeeksi päätyi guuglailun jälkeen tämä Valion ohje, pienin muutoksin:

Naanleipä (6 kpl)
1 dl turkkilaista jogurttia (esim. partamies)
1 dl (rasvatonta luomu-) maitoa
1/2 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
25 g sulatettua voita
15 g sulatettua voita voiteluun paistamisen jälkeen

Sekoita juge ja maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (tai vähän enemmän, jos käytät kuivahiivaa). Itse mikrotin nesteet, mutta varmaan myös hellalla onnistuisi, ehkä jopa paremminkin. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää maitoseokseen. Sulata voi ja kaada joukkoon. Kohota taikina vedottomassa paikassa (esim. mikrossa) kaksinkertaiseksi.

Lämmitä uuni 275 asteeseen. VINKKI: laita puhdas pelti uuniin lämmityksen ajaksi, ILMAN leivinpaperia, joka ei kestä näin isoja lämpötiloja. Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan ja kauli niistä 2-3 cm paksuisia soikioita jauhotetulla pöydällä. Aseta leipäset varovasti kuumalle pellille ja paista 5-7 minuuttia uunin yläosassa. Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla.

Tarjoa osana herkullista currya. Nam!


Kokonaisuutena lihaton lokakuu meni osaltani ihan mukavasti, ja mieluusti jatkan uusien kasvisreseptien testailua. Petrattavaa jäi: joko olimme joka kerta liian nälkäisiä tai sitten valitsimme liian pienet annokset tai liian vähän proteiinia, mutta curry-settiä lukuunottamatta mahaa oli hankala saada täyteen... Täytyy siis jatkaa kokeiluja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...