torstai 30. tammikuuta 2014

Improvisoitu iltamättö

Minähän en ole mikään ruoanlaittaja, tykkään enemmän siitä leipomistouhusta. Insinööri rakastaa tarkkoja mittoja ja eksateja määriä - epämääräiset hyppyselliset ja "maun mukaan" ovat erittäin nounou :D. Kun tähän vielä lisätään se, että päivät ovat pääsääntöisesti tyhjää täynnä ja itsekseen pitäisi viihtyä, saadaan möykky, joka makaa sohvalla ja pahimpaan nälkäänsä vetää pussillisen sipsejä. Jepjep.

(Tähän väliin kiitokset ystävälleni M:lle, joka eilen ruokki tämän raukkapolon herrrkullisella lasagnella! :))

Tsemppasin siis tällä viikolla kaupassa, ja ostin kaikenlaista "hienoa", jota resepteissä tupataan käyttämään: yrttejä, avokadoja, chiliä, limejä, sitruunaa, pikkutomaatteja. Ihan normikamaa varmasti suurimmalle osalle, mutta tämä täti menee herkästi siitä mistä aita on matalin, ja hankkii vain paistijauhelihaa ja valmista tomaattikastiketta...

No, koskapa näitä aineksia nyt oli kaappi pullollaan, piti niistä jotain ruokaakin tehdä. Tanssitunnilta kotiin palasi hämärän rajamailla keikkuva tyttönen, mutta onneksi tässä improvisoidussa iltamätössä ei kauaa nokka tuhissut (mikä vain todistaa sen, että hyvää ruokaa voi tehdä itse alusta asti nopeastikin, ei vain hauduttamalla jonkinlaista pataa esimerkiksi kahdeksan tuntia). Edelleen, peruskauraa, mutta oivalluksia tässä päässä. :)

Limettinen kanapasta (yksi isohko annos nälkäiselle kiukkupussille)
2 ohutta maustamatonta broilerin fileeleikettä
5 kirsikkatomaattia
1/2 avokado
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 chilipalko
1 limen mehu
oliiviöljyä
valko- ja mustapippuria
suolaa
korianteria
pastaa

Viipaloi broilerin fileet, heitä ne kulhoon. Perään silputut valkosipulit ja chili, suolaa, pippurit ja oliiviöljyä (tässä ne mitat ovat todellakin "maun mukaan" ja "loraus" :D), puolikkaan limen mehu. Kääntele aineksia kunnes öljy ja mausteet ovat tarttuneet kanan pintaan.

Paista kanat pannulla, lisää neljään osaan pilkotut kirsikkatomaatit. Anna muhia sen verran, että tomaatit mehustuvat ja pehmenevät. Keitä samalla haluamasi määrä haluamasi tyyppistä pastaa. Itse käytin tällä kertaa ainoaa kaapista löytynyttä kuivapastaa, täysjyvämakaronia. Kun pasta ja kanat ovat kypisä, purista kanasetin päälle limen toisen puolikkaan mehu.

Kuutio avokado. Kokoa annos keräämällä lautaselle pastaa, kanaa ja avokadopalat. Silppua päälle korianteria ja nauti heti! Nam. Kyllä se amatöörikin aina silloin tällöin onnistuu. :)

Sluprs. Herkkua! (Inspiraatiolähteitä ei liene vaikeaa arvata.)

2 kommenttia:

  1. Kana+avocado+chili+valkosipuli+tomaatti = ei voi mennä pieleen! :) Ihan mun lemppariaineksia nuo kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se on :) Varmaan sunkin ohjeista iskostunut päähän tuo tarve noita kilejä kotiin kantaa.

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...