maanantai 18. kesäkuuta 2012

Elämme jännittäviä aikoja!


Sunnuntai alkoi varsinaisella intohimourheilusuorituksella, kun kestimme yhdeksän reikää golfia kaatosateessa. Sen pidemmälle ei vain kannattanut jatkaa, koska ne sadehousut olivat jääneet kotiin.. Muutenhan sitä olisikin voinut yrittää loppuun asti ;).

Päästyämme kotiin löhösin sohvalla toipumassa pienestä lauantaisten polttareiden aiheuttamasta väsymyksestä ja palauttelin kroppani normaalilämpöä tulikuumassa suihkussa. Toisin sanoen keräsin henkistä voimaa iltapäivän pääaktiviteettiin, asuntonäyttömaratoniin.

Listalla oli kolme kohdetta, joiden etäisyydet toisistaan olivat maksimissaan noin kaksi kilometriä, ja sijainnit nykyisestä kodistamme kävelymatkan päässä – emme siis ole etsimässä mummonmökkiä (tai edes rivarinpätkää) maaseudulta (tai Espoosta), vaan haluamme pysytellä tiiviisti Helsingin ytimessä.

Odotukset ensimmäisestä kohteesta olivat korkealla netti-ilmoituksen kuvien ja taloyhtiön papereiden perusteella, mutta niin oli myös pyyntihintaakin melko paljon. Asunto vastasi lähes kaikin puolin hakemaamme ja oli loistokunnossa, sen kuin kantaisi omat rojut sisään. Olin niin innoissani, että lähes kompastuin kumppareihini portaissa (hissi siis puuttuu)… Päätimme kuitenkin antaa myös toisille kohteille mahdollisuuden.

Seuraava paikka yllätti positiivisesti isolla ja vehreällä sisäpihallaan ja kivalla pohjaratkaisullaan. Tässä oli kuitenkin kyse täysin erilaisesta kohteesta: käytännössä “remontoijan unelmasta”, eli kaikki pinnat ja materiaalit kylppäreitä myöten pitäisi uusia (ja putkiremppa on siis vasta tuloillaan). Ei varsinaisesti meidän juttu. Ja se välittäjämies, voi luoja! Kaikki kliseet lomaosakehuijareista ruumillistuivat tässä jampassa…

Kolmas asunto onnistui onneksi taas nostamaan fiiliksiä, ja se kipusikin pitkän ajan ranking-listallamme jakamaan kakkossijaa. Tässä ehdoton bonus oli oma pieni sauna ja tilava kylppäri. Samoin ruokatilan seinään esille jätetyt takan muurauskivet olivat kiva sisustuksellinen yksityiskohta. Miinuspuolia oli ylimpään kerrokseen asti kuuluva liikenteen melu (eli huonot ikkunat), ja “epäläpitalottomuus” eli vain yhteen suuntaan, kadulle päin, antavat ikkunat.

Illalla hieman asioita pohdittuamme tekstailimme ensimmäisen kohteen välittäjän kanssa, ja menemme sinne tänään uudestaan käymään. Katsotaan, mitä ilta tuo tullessaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...