perjantai 24. elokuuta 2012

Remppa käynnissä!

Nyt on sitten kahden illan ajan rempattu. Keskiviikkona aloitettiin "kuutiohuoneesta", eli toisesta makuuhuoneesta, josta meidän käytössämme tulee kirjasto tai muunlainen olohuoneen jatke. (Sinne sijoittunee nykyinen sohvamme, kirjahyllymme ja eteisessä oleva hyllykkö. Katsotaan jäisikö tilaa myös lisävaatekaapille, kaappitilaa kun muualla asunnossa on harmillisen vähän...) Ristimme huoneen kuutioksi, koska se on hyvin lähelle yhtä leveä, pitkä kuin korkeakin ;).

Aloitimme siis perinteisesti jalkalistojen irrottamisella, naulojen ja ruuvien poistamisella seinistä ja lattian suojaamisella. Seuraavaksi pääsimmekin sitten jo "tositoimiin" eli pesemään seiniä  ja kattoa maalipesulla ja tasottamaan reikiä. Minäkin pääsin kokeilemaan tasotteen levittämistä, ja ihan hyvää jälkeä sainkin aikaan. Vaikka toisaalta on ihan kiva, että ne minun paikkaamani kolot ovat siellä perimmäisessä nurkassa lattianrajassa ja jäävät suurilta osin listan alle piiloon ;). Näissä pohjustustoimenpiteissä meni vähän yllättäen tunti jos toinenkin, ja olimme kotona nukkumassa vasta puoliltaöin. Aamulla olikin sitten hankaluuksia könytä sängystä ylös...

Mutta tänään päästiin maalaamaan! Ihan erilaista tekemistä, kun jälki on niin selkeästi nähtävissä. Oikeasti tuntuu, että saadaan jotain aikaiseksi. Kuution katto on nyt maalattu ja kaksi seinänpätkääkin pohjamaalattu. Muissa piti vielä valitettavasti lisäillä tasotetta reikien kohdille, eikä maalausta vielä voinut aloittaa. Katsotaan jos sitten vaikka sunnuntaina ehtisi, huominen menee molemmilla viihteen puolelle ja lauantaina on ystävän häät :). Taidettiin myös saada valittua se oikea melkein valkoinen sävy, joka tulee kaikkiin muihin seiniin paitsi meidän makuuhuoneeseemme. Näillä näkymin mennään Tikkurilan sävyillä.

Ja tässä nyt niitä kaivattuja kuvia. Yritin ottaa kuvia suurinpiirtein samoista kohdista, jotta ero olisi paremmin nähtävissä, mutta ei tainnut nyt kuitenkaan mennä ihan niin. Jospa vaikka sitten ihan lopuksi kun kaikki on valmista, keskittyisin ottamaan jälkeen-kuvat täsmälleen samoista kohdista kuin ensimmäiset ennen-kuvat. Toivossa on hyvä elää!

Kuution alkutilanne.
Näkymä kuutiosta olohuoneeseen. Taustalla ihana keltainen seinä, jota siis riittää...
Suojaustoimenpiteet käynnissä.
Ensimmäiset pohjamaalatut seinänpätkät ja katto!
(Okei, valo on aika huono...)
Näkyisikö tässä eroa vanhan ja uuden maalipinnan välillä?
Torstain rempparuoka. Kivaa vaihtelua pizzaan, kiinalaiseen ja hamppareihin verrattuna!

2 kommenttia:

  1. Kyllä eron todellakin huomaa (: Hyvältä näyttää! Minä en ole koskaan syönyt sushia, kun vierastan kaikkea raakaa kalaa yms. Meillä on tainnut perusrempparuokaa olla joko intialainen tai kaupasta protskujuomaa ja karjalanpiirakoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanuus :) Ihan alkutekijöissähän me vasta ollaan, mutta on kyllä kivan konkreettista tuo maalaus, kun heti näkee lopputuloksen. Mäkään en muuten ole kovin pitkään vielä syönyt sushia, ihan muutaman vuoden ajan, ja edelleen tosi harvoin. Yllätyin positiivisesti kun kaverit tähän (puolipakolla) tutustutti. Jos haluaa testata, kannattaa aloittaa laadukkaista paikoista (ei mistä tahansa pikkukiskasta) ja sellaisista versioista, joissa ei ole sitä kalaa ollenkaan! Ja joissain paikoissa noita kääryleitä (huomaa ammattitermi ;)) saa myös riisipaperiin tai vastaavaan käärittynä, jolloin ei joudu edes syömään sitä levää :)

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...