keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vähän erilainen shoppailureissu


Keskivertonaisihmisen tavoin käyn silloin tällöin ostoksilla ja joskus jopa nautin siitä. Shoppailu on mukavaa etenkin matkoilla, mutta Suomessa siinä on ajoittain sellaisen pakkopullan maku (“Täytyy löytää uudet housut!”). No, eilen pääsin osalliseksi hieman normaalista poikkeavaa shoppailukokemusta, kävimme nimittäin rautakaupassa!

Olen toki käynyt rautakaupassa ennenkin. Mutta silloin listalla on ollut joku yksittäinen asia tai tarvike, ja koskaan aiemmin en ole joutunut (vai pitäisikö sanoa päässyt) tekemään remonttia omaan asuntoon (asuntoani on toki remontoitu, mutta silloin syyt ovat olleet erilaiset ja tekijät ulkopuolisia). Nyt kaikki hc-remontoijat nauravat tai tuhahtavat – eihän seinien ja kattojen maalaus mikään oikea remontti ole! Mutta kyllä minä sen nyt remontiksi lasken, koska en pääse suorilta uuteen kotiin muuttamaan, vaan se vaatii työtä.

Joka tapauksessa. Supertilava ja käytännöllinen rautakauppakärrymme täyttyi mitä ihmeellisimmillä asioilla, kuten maalipesulla ja asiaankuuluvilla pesuliinahanskoilla. Ostimme myös tikkaat (en silti ylety uuden kotimme kattoon esim. poistamaan ulvovaa palohälytintä) ja kaikenkirjavia maalaustarpeita. Yksi maalipurkkikin kotiutui, mutta toistaiseksi se on vasta kattomaaliksikin kelpaavaa pohjamaalia. Tämä rouva meinasi hajottaa hermonsa siinä värilastuseinällä – ota nyt niistä miljoonasta erilaisesta melkein valkoisesta selvää, että mikä niistä lopulta onkaan se kaikkein paras ja omaan kotiin sopivin sävy…

Kärry täynnä tarpeellista rojua.

Ostosreissumme kesti puolisentoista tuntia ja olimme kassoilla juuri kaupan sulkemisaikaan. Auton takaosa lastattiin lähes kattoon asti, ja perillä kannoimme ne kaikki rojut ylös neljänteen kerrokseen. Tässä vaiheessa viimeistään sinetöityi päätös käyttää muutossa maksullisia kantajia, itsehän en todellakaan aio roudata esim. sohvaa omin voimin niitä portaita ylös (hissiähän ei siis ole).

Myöhäisestä ajankohdasta johtuen emme vielä eilen päässet mitään aloittamaan, mutta tänään sitten pannaan hihat heilumaan! Toivottakaa voimaa ja urheutta! :)

4 kommenttia:

 1. TSEMPPIÄ! Suosittelen lämpimästi Byggmaxia. Valkoisen sävyjä tais olla kolme ja kaikkien maalien ja tarvikkeiden yms. hinnat on puolet vähemmän, kuin perus rautakaupassa :D Ollaan ainakin ite säästetty pitkä penni, ku ollaan ajeltu Vantaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos tuosta vinkistä :) täytyy laittaa harkintaan, vaikka melkein kaikki tarvikkeet tulikin ostettua jo. Mutta maaleja ei tosiaan vielä ole. Saatiin eilen homma kivasti aluilleen, yritän tänään ehtiä kirjoittaa!

   Poista
 2. Tsemppiä maalaushommiin - se on ehkä remppahommista kivointa :) Mekin ollaan päätetty, että seuraavaa muuttoa ei tehdä omin käsin, maksoi mitä maksoi.. On se kantaminen niiiin ärsyttävää hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Maalaus varmastikin on sitten se mukavin vaihe - eilinen seinien pesu ja reikien tasottaminen oli aika raastavaa :D Me ollaan tosiaan pari kertaa jouduttu evakkoon remppojen alta, ja silloin vakuutusyhtiön maksamat miehet on kantanu meidän romut pois, joten kun on hyvään tottunut, niin ei ole entiseen paluuta ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...