perjantai 26. lokakuuta 2012

Makuuhuoneen seinän muutos

Sänkypostauksessa lupasin kirjoittaa tarkempaa prosessikuvausta makuuhuoneen seinän tehostemaalauksesta, joten täältä pesee.

Hyvin varhaisessa vaiheessa remonttia (jopa jo ennen sen alkua) olimme päättäneet, että makkariin tulee jotain spesiaalia, ja että se toteutetaan maalaamalla (kammoan tapetteja). No, huoneessa on käytännössä vain yksi kokonaan suora seinä, joten kohteen valinta oli helppo. Kokonaan suora seinä on tuossa miljoonan kulman huoneessa jopa tylsä, joten sen lisäksi, että korostus näkyisi siitä parhaiten, se myös lisäisi seinän luonnetta :).

Tästä lähdettiin, eli tilanne kauppapäivänä:


Tästä lähdettiin!

Alkuun pesimme koko huoneen seinät maalipesulla, kuten muuallakin asunnossa. Välttämätöntä, mutta äärettömän raivostuttavaa. Toisaalta hurjan palkitsevaa, kun rätit mustuvat vain muutaman pyyhkäisyn jälkeen... Pesun jälkeen huoneen kaikki seinät saivat pohjamaalikerroksen.

Puhdasta ja valkoista.

Jonkinasteisen pohdinnan ja maalikauppahipelöinnin tuloksena päätimme, että korosteseinä käsiteltäisiin Tikkurilan Tunto Hieno -maalilla. Näin pintaan saisi struktuuria, mutta se pysyisi kuitenkin sen verran "pehmeänä", ettei tarvitse pelätä naarmuttavansa itseänsä verille koskiessaan seinää. Tämä laattalaastia muistuttava maalisekoitus levitettäisiin tavallisen perusmaalin päälle. Nämä molemmat maalit sävytettäisiin samaan sävyyn, joka täytyisi valita tuntomaalien kartasta.

Väri pohjalla odottaa rakennetta pintaansa.

Päädyimme maitokahvin sävyiseen rusehtavaan Fluoriittiin, J458. Alkuperäisesti valitsemaamme sävyä ei saanut tuohon Tunto-maaliin, mutta tämä oli tarpeeksi lähellä. Pinnan kuvio tehtiin auton ikkunaskrabaa muistuttavalla lastalla, vetämällä sitä maalin päällä lyhyitä matkoja eri suuntiin. Tuntomaalia levitettiin aina pienelle alueelle kerrallaan. Koko seinän tuntomaalikäsittelyyn meni Mieheltä noin kolme varttia, eli todella nopeasti saatiin valmista.

Laastaus käynnissä. Neliö kerrallaan, kuten ohjekin kertoi ;)

Kuin maalin kuivumista katsoisi!

Kuivumisessa kestikin sitten vähän pidempään. Koska struktuuripintamaalia oli levitetty kohta kerraallaan, sitä oli eri kohdissa eri paksuinen kerros. Tämä vaikutti kuvion jälkeen ja sitä myötä kuivumisaikaan. Paksuimmat kohdat näyttivät sotkuisimmilta, ja niistä jäikin eniten törröttäviä nyppyjä seinään. "Harjasimme" nuo töröt lopulta pois, ja se oli kyllä hyvä ratkaisu. Seinästä tuli siisti, mutta silti kivan epätasainen. Me likes!

Tässä vielä pinnasta lähikuva uudestaan.


Tältä näytti muuttopäivänä!

Jos tästä nyt jäi jotain oleellista pois, niin kerron mieluusti lisää! :)

Iloista perjantai-iltaa ja viikonloppua kaikille! Tää lähtis nyt laittamaan itselleen tortillatyyppistä iltaruokasettiä, kun Mies huitelee työperäisissä viihteellisyyksissä varmaan sinne aamuun asti. :)

4 kommenttia:

 1. Hieno seinä! Toi on varmasti makean tuntoinen ja näköinen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits :) Se on kyllä jokapäiväinen ilo. Ja ihan mahtavaa on se, että toi seinä näkyy olkkarista asti, jos ovet on auki ja makoilee sohvalla oikeassa kulmassa ;)

   Poista
 2. Vautsi! Tuo heti luonnetta ja "asennetta" huoneeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan erilainen ryhti tuli kyllä huoneeseen!

   Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...