sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lähiherkuttelua

Hyvin lähelle uusia huudejamme Punavuoreen on viime viikolla avattu aivan uskomattoman ihana leipomo, Sven's Bakery (niin uusi, ettei nettisivujakaan ole vielä pystyssä). Minun sydämessäni on heikko kohta lähes kaikelle Ranska-liitännäiselle, eivätkä tuoreet leipomukset ole niistä vähäisimpiä millään mittapuulla. Niinpä tämä joka arkipäivä ja lauantaisin avoinna oleva maailman suloisin boulangerie osui ja upposi.

Omistajilla on ilmeisesti luxembourgilaista taustaa, ja takahuoneleipomon käyttämät jauhot raijataan tänne Ranskasta, joten autenttisuus on hyvin hyvin korkealla. Paikka aukeaa aamulla jo puoli seitsemältä, mutta pysyy avoinna iltaan asti (muistaakseni ainakin kuuteen), joten tuoretta leipää saa vielä työpäivän jälkeenkin.

Ensimmäisenä testilauantaina viime viikolla paikan suosio oli ilmeisesti yllättänyt omistajat, koska jo reilusti ennen puoltapäivää (esim heti yhdentoista jälkeen.. ;)) ostoksilla käynyt Mies sai viimeisen croissantin. Lisäksi hän nappasi uskomattoman hyvän patongin ja suklaatäytteisen praliné-sarven. Patonki sitkeine kuorineen ja pehmeine sisuksineen oli kuin suoraan Pariisista, eikä sarvissakaan ollut valittamasta - varmasti lehtevimmät ja rasvaisimmat croissantit ja suklaatuskat (pisteet sille, joka keksii mistä tämä vitsi on syntynyt!) ikinä.

Toinen testikerta eilisaamuna ei hävinnyt ensimmäiselle yhtään. Tällä kertaa myös meille uneliaammille oli voisarvia vielä hyvin jäljellä, joten paperipussiin sujahti molemmille omat croissantit ja jaettavasti jälleen suklainen praliné ja vaniljainen huit-leivos. Näillä herkuilla jaksoi mainiosti pitkälle iltaan - ja kaikessa rehellisyydessä on myös todettava, että tässä yhteydessä ei-hissiä-tilanne on enemmänkin siunaus kuin harmi :D. Tulee edes pakon edessä vähän sitä aamiaista kuluttavaakin liikuntaa...

Maistuis varmaan sullekin? ;)

Mutta nam! Rakastan kun Helsinkiin avataan jatkuvasti tällaisia uusia ihanuuksia, jotka kehittävät kaupunkikulttuuria ja rikastuttavat ympäristöään. Sanoin myös minua palvelleelle kassatytölle, että ihanaa kun olette avanneet ja olette tässä. <3 Mun kaupunki.

2 kommenttia:

 1. Hemmetti, että näyttää hyvältä (ja kuulostaa kans!) :)

  Just näiden juttujen vuoksi sitä ei olisi halunnut muuttaa pois ytimestä sinne S-Markettien valmispaistohyllyjen maailmaan, plää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuskan :) Mutta ajattele mitä teillä on: piha ja iso terassi! Tai no, onhan täällä keskustassakin noita puistoja, terasseista puhumattakaan.. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...