lauantai 24. marraskuuta 2012

NYE in Sydney

Olipas taas sellainen työviikko, ettei paremmasta väliä.. Onneksi pidin eilen himpun lyhyemmän päivän eikä viikonloppuuni sisälly sen kummempia aktiviteetteja, vaan voi käyttää kaiken ajan palautumiseen. Huomenna aion vihdoin rikkoa salitaukoni ja suunnata pilatestunnille testaamaan, olisiko siitä lajista apua näihin jatkuviin selkäkipuihin.

Mutta siis. Tässä taas hieman lisää hehkutusta lähenevästä häämatkastamme. :) (Jonkinlainen reissuaikataulu on tuloillaan, mutta siihen asti joudutte pärjäämään näillä tipoittain tippuvilla tiedonmurusilla ;).)

Vuodenvaihde osuu matkamme viimeiselle osuudelle, jonka aiomme viettää pääsääntöisesti Sydneyssä ja sen lähiympäristössä.

Saimme pieniä sydämentykytyksiä kavereidemme kertoessa, että uuden vuoden ilotulituksia tulee Sydneyyn katsomaan noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Se on aika paljon se! Ja että jos aiomme mennä vaan itseksemme niitä sinne rannan tuntumaan katselemaan, niin parhaat paikat valloitetaan jo aamuntunteina, eli päivä pitäisi käytännössä viettää sisseillen jossain puistonpahasessa, josta ehkä näkisi jotain.. Toinen vaihtoehto olisi tietysti pöydän varaaminen yhdestä sataman läheisestä ravintolasta, mutta että ne voivat jo tähän aikaan vuodesta olla täyteen varattuja (tai röyhkeän hintaisia).

No, ei muuta kuin Lonely Planet käteen, ravintolasuositukset sataman alueelta esiin ja Google laulamaan. Koska kun siellä kerran ollaan, niin sitten ollaan täysillä myös. Nih! Lähes jokainen rannan ravintola mainostikin etusivullaan NYE-tapahtumaa, johon kuuluisi illallinen, juomat ja ilotulituksen seuraaminen paraatipaikoilta. Muutama myi jo ei-oota tai "takarivin" paikkoja, mutta olisi niitä ikkunapöytiäkin ollut vielä joissain tarjolla, jos pätäkkää latoisi tiskiin sellaiset tuhatkunta paikallista dollaria (per nenä). :D Ei tuo matkabudjetti aivan noille mitoille kuitenkaan veny...

Ja sitten se löytyi! Paikka, jota lounari mainosti sanoilla "one of our favourites". Meillä menee kokemuksen mukaan maku melko lailla yhteen noiden Lonely Planetien kanssa, joten kurkattiin sitten vielä tämänkin paikan sivut. Herkullisen näköistä ruokaa, sijainti käytännössä suoraan Harbour Bridgen alapuolella ja houkuttelevalta kuulostava uudenvuodentapahtuma. Meiliä menemään ja lopulta kaksi lippua varattuina kaikkien aikojen uudenvuodenelämykseen ravintola Wharf:sta:

  • Cocktail-palamenu (veikkaan tämän kuitenkin olevan ihan oikeaa ruokaa)
  • Drinkkejä ja erikoisoluita
  • Juustoja ja viinejä paikallisilta tuottajilta
  • Jälkiruokaherkkuja
  • Keskiyön shampanjat
  • Sydneyn iltotulitus suoraan yläpuolella
  • Svingibändi tuomassa tunnelmaa koko illan ajan
Ei paha, vaikka itse sanonkin! Ja mitäs te sanotte, luuletteko ilotulitusten tunnelman välittyvän, vaikka maantasolla ollaankin? (Kuvat ravintolan sivuilta.)



4 kommenttia:

  1. Ehdottomasti välittyy! Ja Sydneyn ilotulitus on oikeesti maailman paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, ootko siis ollut siellä joskus livenä paikalla? En malta enää odottaa!

      Poista
    2. Oon ollut joo kerran, useita vuosia sitten tosin. Oli upeaa!

      Poista
    3. Mahtavaa :) Nyt on kuume jo aikas korkealla..

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...