torstai 17. heinäkuuta 2014

Mitä mukaan kuumalle kaupunkilomalle?

Huomenna, huomenna! Kauan odotettu viikon mittainen kesäloma, jonka kunniaksi suuntaamme Saksaan, toivottavasti lämpimiin kaupunkioloihin.

Olen tässä selaillut vanhoja reissukuvia postausinspiraatioita etsien, ja koska olemme pääasiassa matkailleet kaupunkikohteissa, matkagarderoobini on ollut melko samanlainen jo vuosia (myös konkreettisesti: löysin itsestäni kuvia vuodelta 2009 päälläni t-paita, jota pidin viimeksi viime viikolla. :D Se oli myös vahva kandidaatti tälle matkalle, mutta taitaa nyt kuitenkin jäädä kotiin..)

Mitä siis nelipyöräiseen Samsoniteeni pakkautuu:

1. Kenkiä
Ehdottomasti kengät, joilla jaksaa käppäillä päivittäin kilometritolkulla. Perinteisesti olen suosinut jonkinlaisia tennareita. Tällä kertaa mukaan taitaa lähteä kuitenkin "These are not shoes, they are sandals" -kesäkenkäni, joilla on yllättävän hyvä tallustella. Lisäksi släbärit lyhyemmän läpsyttelyn hetkiä varten ja mahdollisesti vielä korkkarit hienosteluhetkiin (tämä vielä työn alla).

2. Päähine
Vanhoista kuvista paljastuu armoton lomastailini: huivit. Eivät ehkä enää oma ykkösvalinta, mutta onneksi voin nykyään suojata pääkoppani hellehatuilla. Valinnan varaa on kahdesta, joista mukaan pääsee talvella Key Westista tuotu herraintyylinen olkihattu.

3. Hameita
Olen ehdoton hametyttö. Nyt kivoilla kesäkeleillä, kun olen aloittanut työmatkapyöräilyn, hameidenkäyttöasteeni on pahasti pakkasella. Joten reissun päällä aion hypähdellä mitä suuremmissa määrin hamosissa. Silläkin uhalla, että helmat lepattavat korviin keskellä katua (been there, done that).

4. Shortsit
Vähän vaihtelua hamosiin. Välillä on kiva köpötellä myös lahkeisissa vermeissä, ihan vaikka vaan noiden paljastusten vatsapainoksi.

5. T-paitoja/toppeja
Melko itsensäselittävä objekti. Näitä tarvitaan viikon matkalle kuitenkin kahta useampi, koskapa pyykinpesuun ei ole aikaa/mahdollisuuksia/kiinnostusta.

6. Pitkähihainen pusero ja/tai neule
Kuitenkin tulee vähintään se yksi vilpoisampi ilta, jolloin on kiva peittää käsivarret. Tämä toimii myös silloin, kun ne käsivarret kärähtävät päivällä auringossa ja illalla ihoa polttelee.

7. Pitkät housut
Samat perustelut kuin edelliseen kohtaan. Farkkujen sijaan mukaan tulee tällä kertaa kuitenkin ilmavat pellavapökät.

8. Bonusmekko
Yleensä otan yhden "siistimmän" mekon iltamenoja varten. En todellakaan ole baareilun tai pitkän kaavan biletyksen ystävä, mutta monesti menemme reissulla esim. yhteen hienompaan ravintolaan syömään, ja silloin tykkään laittaa parempaa päälle. Tälle matkalle osuu sattumalta kihlautumisemme kolmivuotispäivä, joten voi olla, että mekkomekkoselle tulee käyttöä. Mekko pariutuu luonnollisesti niiden korkkareiden kanssa, jotka siis selvästi ovat nyt tulossa mukaan! :)

9. Aurinkolasit
Tarvitsen kahdet, toisissa vahvuudet, toisissa ei. Toisissa siis tyyliä ja toisissa ei, harjoitustehtäväksi jää päätellä, kumpi on kumpi pari :D.

10. Ja sitten se kaikki muu
Tarkoittaa roinaa, eli kännykät, kamerat, pädit, laturit, lehdet, kirjat, meikit, piilarit, pesuaineet, aurinkorasvat, opaskirjat jne. jne. Tämä setti vie hämmentävän paljon tilaa laukusta ja yleensä paiskataan mukaan viimeiseksi ja viime hetkellä. Läppäri jää yleensä kotiin, joten jos matkan päältä jotain päivittelen, niin käytän pädiä (ja silloin jää kyllä kuvat laittamatta).

Eroaako settini paljonkin omista tottumuksistasi?

Huh, nyt pitänee siirtyä sanoista tekoihin!

Ja aivan kauhistuttavaa, mitä Malaysian Airlinesin koneelle on tapahtunut. Sanattomaksi vetää.

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...