maanantai 16. helmikuuta 2015

Kevättalvinen Kööpenhamina ja kruununjalokivet

Kööpenhamina 13.-14.2.2014

Kööpenhamina on viime päivinä ollut uutisissa surullisten tapahtumien vuoksi, mutta ehkä juuri siksi tämäkin postaus pääsee nyt eetteriin. Ja Lauran matkapostauksien ajoituksesta kertovan tekstin kannustamana, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Melko lailla vuosi sitten koneen nokka nousi kohti Tanskan pääkaupunkia, jossa Mies oli työn puolesta sijoitettuna.

Matkani alkoi torstaiaamuna, ja olimme sopineet aamukahvitreffit Miehen työmatkan varrelle hauskaan kahvilaan.

Kahvilasta jatkoin ohjeistuksen ja metrokortin kera Miehen asunnolle, jossa kirjoittelin muutaman työhakemuksen ja taisin vähän päikkäröidäkin. lllan vietimme yhdessä sen suuremmin tekemättä mitään. Oli melkoisen mukavaa olla toisen vieressä pitkästä aikaa. :)

Perjantainen ystävänpäivä valkeni harmahtavana, mutta iltapäivästä auringon lempeät säteet jopa vähän lämmittivät, kun käyskentelin kaupungilla odotellen Miehen työpäivän päättymistä. Suurimman osan ajastani käytin Rosenborgin linnassa, ihaillen historiallisia hallintosaleja ja tietysti kruununjalokiviä. Linnassa kuului ilmainen wifi, ja opasläpyskän sijaan heillä oli käytössään näppärä interaktiivinen mobiilisivusto, jonka avulla selvisi monta mielenkiintoista pikkuseikkaa.
Linnakierroksen jälkeen nappasin latten puistikon toiselta laidalta supersöpöstä pienestä kuppilasta ja suuntasin etsimään smörrebröd-lounasta. Herkullinen leipä löytyi "Linnakellarista", joka on tarjoillut näitä perinteisiä tanskalaisannoksia jo reilut 200 vuotta. Nams!

Kulutin lounaskalorit Strögetin ostoskadulla, vaikka eniten kyllä ostelin silmilläni. Pian Mieskin vapautui työvelvoitteistaan ja suuntasimme takaisin "kotiin". Illaksi Mies oli varannut jo hyvissä ajoin pöydän huikealta kuulostavasta afrikkalaisravintolasta, mutta juuri lähdön kynnyksellä hän sai soiton, että ravintolassa oli aamupäivällä tapahtunut vesivahinko eikä tilaa ollut saatu illaksi takaisin kuntoon.

Huh. Siinä sitä oltiin, perjantai-iltana, Ystävänpäivänä, puoli seitsemän aikaan ilman ravintolaa! Onneksi soittokierros muutamaan varavaihtoehtoon kannatti, ja saimme pöydän "Oletteko täällä vartin päästä" -tyylillä erittäin hyväksi osoittautuneesta italialaisesta. Kun vielä korkkasimme House of Cardsin kakkoskauden, saatiin tällekin päivälle onnellinen loppu. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...