keskiviikko 16. tammikuuta 2013

The Reitti

Koska ennen matkaa olin niin saamaton, ettei reissumme reitti päässyt valokeilaan ollenkaan, niin tässäpä pieni taustoitus siitä, missä oltiin ja kuinka pitkään. Että on sitten helpompi kirjoitella yksittäisistä kohteista, kun on kokonaisuus selvillä ;).

Australian ja Uuden-Seelannin etapit, koossa kärpäsenkakka. :)

Lennot: Helsinki --> Bangkok --> Sydney --> Wellington. Autoilun jälkeen: Auckland --> Cairns --> Sydney --> Bangkok --> Helsinki.

Bangkok, Thaimaa
2 päivää, 1 yö
Hotelli

Sydney, Australia
3 päivää, 2 yötä
Budget-hotelli

Wellington, Uusi-Seelanti
1 yö, 1 päivä
Pubi-b&b

Martinborough, Uusi-Seelanti
2 yötä, 1 kokonainen päivä
Koti-b&b

Whakapapa / Tongariro National Park, Uusi-Seelanti
2 yötä, 1 kokonainen päivä
Hotelli

Auckland, Uusi-Seelanti
2 yötä, 1 kokonainen päivä
Hoteli

Green Island, Australia
3 yötä, 4 päivää (joulun pyhät)
Resort-hotelli

Cow Bay / Daintree Rainforest, Australia
2 yötä, 2 päivää
Bungalow

Port Douglas, Australia
1 yö
Backpacker-hostelli

Sydney, Australia
8 yötä, 7 kokonaista päivää (vuodenvaihde)
AirBnB-huoneisto

Bangkok, Thaimaa
1 yö
Lentokenttähotelli

Listasin tuohon myös asumismuotomme, ajattelin kirjoitella niistäkin erikseen tarkemmin, etenkin tuosta AirBnB-konseptista.

Mutta tällä mentiin, kirjoitukset noudattelevat varmaan jotakuinkin reitin kulkua! ;)

maanantai 14. tammikuuta 2013

Tervetuloa takaisin, kuula!

Hurahdin kahvakuulailuun muutama vuosi sitten personal trainerin kanssa treenatessani. Sen jälkeen salikäynnit ovat käytännössä kokonaan vaihtuneet kuulatunteihin - olen niin piiskaamista vaativa tyyppi, ettei itsenäisistä salikäynneistä oikein koskaan tule mitään. Niinpä kuulatunnit ovat aivan parhautta!

Kesällä vielä kävin säännöllisen epäsäännöllisesti salin suunnalla, mutta elokuussa alkanut remontti ja muuttoon liittyvät sähläykset katkaisivat hyvät käytännöt. Ja sitten olikin yllättävän vaikea löytää rytmiä uudelleen. Syksy hurahti ohi.

Kuva Fitin kahvakuulatreenijutusta.

Uuden vuoden kunniaksi voi taas alkaa suunnitella kalenteriin täytettä tyhjältä pöydältä. Ankean duunitilanteen (eli suomeksi lomattomuuden) ja juuri pidetyn kuukauden palkattoman loman vuoksi kevään viikonloput ammottavat tyhjyyttään ja suorastaan huutavat menoja. Niinpä olikin hyvä käydä tutustumassa salini kevään aikatauluun ja kliksutella treenikalenteriin kuulatunti joka ikiselle lauantaille tästä viikosta kesäkuun alkuun :).

Toki tiedän jo nyt, että varmasti en joka viikonloppu tunnille pääse, mutta kun tunnit merkkaa kalenteriin, paine oikeasti mennäkin salille kasvaa eksponentiaalisesti. Ja kyllähän minä sitä pirskutan salikorttia maksan joka kuukaudesta, niin olisihan se "ihan kiva" saada rahoilleen vastinetta... Ja senkin tiedän jo nyt, että kun saan taas kiinni kuulailun tuomasta mahtavasta tunteesta, niin en enää ymmärrä, miksi pidin taukoa!

Täältä siis tullaan, kesäkunto 2013. :D

Mites muiden uuden vuoden urheilut?

lauantai 12. tammikuuta 2013

L'amour à Paris!

Sillä aikaa kun minä ja Mies seikkailimme Australian sademetsissä kaikkien verkkojen saavuttamattomissa (tästä lisää ajallaan), veljeni oli tyttöystävineen muutaman päivän läpikulkulomalla Pariisissa. (Läpikulku siis joulunvietosta Suomesta takaisin kotiin Floridaan.) Ja kuinkas kävikään, Eiffel-tornissa esitettyyn kosintaan annettiin myöntävä vastaus. :)

Tuleva morsian on siis kotoisin Floridasta, joten kuten amerikkalaiseen hääetikettiin kuuluu, morsiamen vanhempien kuullessa kihlauksesta hääpäivä oli päätetty noin tunnissa. Ei paljon painaneet veljeni sanat äidillemme, ettei mitään häitä nyt ihan lähiaikoina kuitenkaan ole luvassa :D. Tällä hetkellä tilanne on se, että juhlapaikka on varattu ja hääpuku ostettu - melko sähäkkää toimintaa, sanoisin!

Summa summarum, myös ensi vuoden joulusta tulee lumeton. Nokat suunnataan tällä kertaa länteen, Atlantin rannikolle. Ei kai tässä auta muu kuin ruveta suunnittelemaan, missä kaikkialla silloin meinataan reissata, tarjolla olisi nimittäin taas pitkähköt vapaat joulun ja uudenvuoden ympärillä. :)

Niin, ja kaikkein suurimmalla innolla odotan, milloin saamme Miehen kanssa kutsut tulla osaksi "wedding partya", sillä eihän nyt sulhasen siskoa ja tämän miestä voi mitenkään sivuuttaa bridesmaids & groomsmen -valinnoista! ;) Jos tällä saralla jotain edistystä tapahtuu, lupaan pitää teidät kartalla ihkaoikeiden jenkkihäiden suunnittelusta!

Kuva täältä.

perjantai 11. tammikuuta 2013

Sinne ja takaisin

(Näitä todella hyviä hobittiläppiä on sitten luvassa lisää... ;))

South Pacific Ocean

Freda

Onko ihme, jos kroppa on vähän shokissa?

Maanantai-iltaisen paluun jälkeen on pitänyt kiirettä. Tiistaina tikkana töihin ja illalla lattaritanssimaan (uusi harrastus, jee!), keskiviikkona ja torstaina melkoisen tiukkaa vääntöä duunissa. (Mutta uudenvuodenlupaukseni on muuttaa niitä asioita joita voin, ja olla ahdistumatta niistä, joille en voi mitään - katsotaan, kuinka kauan tätä zeniä kestää...)

Näitä kaipaan matkalta:
- aurinko ja valo
- lämpö
- rentous
- uudet elämykset ja uskomattoman hienot paikat
- palmut
- kiireetön yhdessäolo Miehen kanssa
- muiden tekemät ruuat

Näistä syistä on ihanaa olla takaisin kotona:
- oma sänky
- oma ihana koti
- raejuustokaurapuuroaamiainen
- tanssitunnit
- ystävät ja perhe

Kun tuota kaipauslistaa katsoo, niin aika monta kohtaa pitäisi saada toteutettua myös täällä kotona, kunhan kevät ja kesä etenevät ja omaa tahtoa riittää. Palmujen kanssa voi olla niin ja näin, ehkä pitäisi hankkia joku minipalmu kotiin :D

Rustailen matkasta juttuja kunhan saamme kuvat koneelle ja jotain rotia niiden läpikäymiseen. Jaottelen tekstejä todennäköisesti aika paljon, koska muuten niistä tulee maraton-pituisia! Yritän samalla tehdä tälle blogin ulkoasulle jotain, joka mahdollistaa isompien kuvien järkevän esittelemisen. Otan myös mieluusti vastaan ideoita siitä, miten ja mitä haluaisitte matkastamme kuulla. Joitain ideoita ja aiheita minulla on toki jo itsellänikin, mutta en ole varma, kiinnostaako pelkkä tekemisten rustaaminen tai matkapäiväkirjaminen kuvailu...

Kivaa!

tiistai 11. joulukuuta 2012

Melkein valmista!

Yöhönhän se meni pakkailuiden kanssa, mutta ihan vähän pitää silti viimeistellä. Tänään on iPadille ladattu matkalukemista (mm. sellaisia nopeita ja helppolukuisia klassikoita kuin Sense & Sensibility ja Little Women ;)) ja vielä pitäisi tutustua uusiin taustamelukuulokkeisiin. Muutama majapaikkakin olisi vielä varattavana - ai miten niin jäi viimetippaan?

Mutta suurimmilta osilta on valmista, Bangkokin lennolle on tsekattu sisään ja työmeiliin laitettu out-of-office päälle. Täältä tullaan, Downunder!

Vaikka juuri mitään ei ole mukana, niin silti on matkalaukku jo piripinnassa...

maanantai 10. joulukuuta 2012

Luvassa loppuviikolle

Tuntien laskeminen on virallisesti alkanut! Töitä on jäljellä enää noin kahdeksan tuntia, ja sitten se on kuulkaas loma!

Tänään täytyy vielä sykkiä ympäri keskustaa, kun on pari pikku juttua hoitamatta. Esim sellainen mitätön yksityiskohta kuin valuutanvaihto. Kukapas sitä nyt paikallista rahaa tarvitsisi? :) Niin ja kyllä siellä kotonakin on tekemistä, aloitetaan vaikka pakkaamisesta.. ;)

Miehen työt kosahtivat ikävästi sellaiseen jamaan, että raukka joutui jo eilen nakuttamaan aamuneljään asti hommia (!), eikä tämä päivä näytä yhtään kevyemmältä. Onneksi näppärä mies viskoi siinä ohessa kamojaan kassiin, joten edes toinen meistä on suurinpiirtein pakannut.

Järkättiin eilen myös aikamoiset tulostusfiestat, kun pyrittiin saamaan selkoa lennoista ja majoituksista. Sellainen kasa paperia, että hyvä ettei käsimatkatavaroiden painorajat jo pauku...

Mutta asiaan, tältä noin niinkuin suurinpiirtein näyttäisi meidän loppuviikko:

Keskiviikko ja torstai Bangkokin hulinassa!

Perjantai, lauantai ja sunnuntai Sydneyssä!

Kyllä vilukissan kelpaa päästä taas aurinkoon kehräämään. :)

Katsotaan mitä tässä enää ehtii kirjoittaa, vai ehtiikö mitään. En myöskään lupaa tekstejä matkan päältä, mutta toki kirjoitan jos siihen hyvä tilaisuus avautuu :). Tammikuussa sitten toivottavasti luvassa sellaista kuvailotulitusta, että teillä menee muhun hermot!

perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän illallinen

Päivät vain vilisevät silmissä. Erityisesti tällä viikolla tohinaa on riittänyt enemmän kuin olisi tarvis. Sain kuitenkin hoidettua esimerkiksi kaikki jouluostokset tiistaina, joten nyt vain pikainen paketointisessio ja lahjat olisivat valmiina. Tuntuu erikoiselta, mutta näinhän sen nyt vaan pitää mennä, kun lähtö toiselle puolelle maailmaa on vain muutaman päivän päässä.

Eilinen vapaapäivä tuli siis todellakin tarpeeseen. Sai köllötellä sängyssä (ja miettiä meinaako aurinko ollenkaan nousta) ja käyttää koko päivän itsenäisyyspäivän illallisen valmisteluun. Olimme kutsuneet muutamia ystäviä syömään ja kommentoimaan kättelyleikkiä (mitä olisikaan itsenäisyyspäivä ilman tätä huvia), joten hieman piti järjestellä ja pohjustella illan mässäilyjä.

Kattaus. Kuvassa sivuroolissa myös uudet tuolit ja sohva!

Tarjosimme seuraavanlaisen menun:

Porkkana-bataattisosekeittoa höystettynä silputulla korianterilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja smetanalla

Lihafondue ja lisäkkeet: rosmariiniranskikset puikuloista, herkkusieniä, paprikaa, tuoretta ananasta, hillosipuleita ja pikkukurkkuja. Kastikkeina thai-chilikastiketta, sipulikermaviilikastiketta, dijon-sinappia, omatekoista valkosipulimajoneesia ja pippurituorejuustoa.

Valkosuklaa-mustikkapannacottaa

Espressoa, pipareita ja sinivalkoisia karkkeja

Sanoisin, että varsin onnistunut kokonaisuus. Itse illalliselta ei ole valitettavasti yhtään kuvaa, koska meillä oli aivan liian hauskaa ja aivan liian kova nälkä (mikä lounas?) että olisin muistanut kuvailla näitä herkkuja :). Tässä kuitenkin vähän reseptien tynkää, jos jotakuta kiinnostaa kokeilla.

Alkuruokakeitto (tästä riitti juuri seitsemälle ruokailijalle)
2 isoa ja 1 pieni bataatti
6 pientä porkkanaa
2 kasvisliemikuutiota
1 prk Kipparijuusto-ruokakermaa
pinnalle:
korianteria silputtuna
pussillinen pinjansiemeniä paahdettuina
1 prk maustamatonta smetanaa

Kuori bataatit ja porkkanat. Pilko ne pienehköiksi kuutioiksi/viipaleiksi ja nosta isoon kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kaikki palat peittyvät. Kuumenna ja lisää liemikuutiot. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä. Kaada suurin osa keitinvedestä pois (itse otin sen talteen fonduen lihalientä varten, mutta ei sitä aina tarvitse säästää) ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseen sekaan maustettu ruokakerma. Keiton voi tehdä valmiiksi jo etukäteen ja lämmittää uudestaan vasta juuri ennen tarjoilua. Silpu korianteria ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Annostele nokare smetanaa keiton pinnalle ja lisää muut roskat. Nam!

Lihafondue ja lisäkkeet
1 naudan sisäfilee
1 rs tuoreita herkkusieniä
puolikas tuore ananas
1 iso paprika
1 prk hillosipuleita
1 prk pikkukurkkuja
n. litra lihalientä
erilaisia kastikkeita maun mukaan

Pilko kaikki pilkottava ja asettele esille kauniisiin kippoihin. Valmista lihaliemi tai lämmitä öljy. Lihat voi siis kypsentää fonduepadassa joko lihaliemessä tai öljyssä. Valitsimme tällä kertaa lihaliemen, koska olimme todistaneet keskiviikkoiltana järkyttävää savustusta olohuoneessamme, ja se sammutuspeitto on edelleen hankkimatta (testasimme siis takkaa uudestaan - tämä on niin pitkä tarina, että se ansaitsisi oman postauksensa).

Lihaliemi
2 porkkanaa paloina
3 valkosipulinkynttä
2 fond du chef lihaliemivalmistetta
sopivasti nestettä ;)

Käytin liemen pohjana alkukeitosta jäänyttä keitinlientä. En osaa tarkalleen sanoa kuinka paljon ylijäämälientä oli, mutta lisäsin perään vielä noin 6 desiä vettä. Kattilaan pääsivät myös paloiksi pilkotut porkkanat ja kolme kokonaista valkosipulinkynttä. Kun tämä sekoitus alkoi kiehua, heitin mukaan kaksi fond du chef -lihaliemiannosta (sellaisia Knorrin hyytelöitä). Annoin liemen kiehua ainakin noin tunnin verran matalalla lämmöllä, ettei se kuivuisi kasaan. Kun tuli tarjoilun aika, siivilöin liemen fonduepataan (Mies nappasi liemessä porisseen porkkananpalan ja kehui sitä mahtavan makuiseksi :)). Tämä osa illallista oli siis sitä "oikeaa kokkausta", eli kokeilun kautta ;).

Kastikkeista sipulikermaviilikastike ja valkosipulimajoneesi olivat itse tehtyjä, muut tulivat purkeista ja puteleista. Ensimmäiseen käytin kaksi purkkia kermaviiliä ja yhden pussin sipulikeittoaineksia. Kastike maustui jääkaapissa reilun tunnin verran ja maistui varsin mainiolta. Majoneesi on Miehen bravuuri, mutta jonkinlaista internetsistä löytynyttä ohjetta siihen luultavimmin sovellettiin. Ensimmäinen emulsioyritys ei onnistunut, mutta toisella kananmunalla sitten saatiinkin jo valmista. Maku oli ihana, en enää koskaan halua kaupan valmiita aioleita, kun helposti saa itsekin hyvää.

Rosmariiniranskalaiset
reilu kilo puikulaperunoita
(tuoretta) rosmariinia
suolaa
pippuria
öljyä

Kuori perunat ja pilko niistä haluamasi kokoisia lohkoja tai suikaleita. Me teimme tällä kertaa kapeampia ja enemmän "ranskismaisia" viipaleita, mutta hyvää tulee myös isommillakin lohkoilla. Kaada isohkoon pussiin öljyä ja sekoita mukaan rosmariinia, suolaa ja pippuria. Nostele perunat pussiin ja ravistele, jolloin öljymausteseos tarttuu perunoihin. Paista uunissa noin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa heti.

Valkosuklaa-mustikkapannacotta (kahdeksan annosta)
tupla-annos Eevan valkosuklaapannacottaa
n. litra mustikoita

Muuten seurataan siis Eeva Kolun karpalo-valkosuklaapannacottaohjetta (tuplana), mutta karpalot on vaihdettu anopin keräämiin mustikoihin (ihan itsenäisyyspäivän hengessä, tästä tuli kivan sinivalkoinen jälkkäri).

Tein jälkiruuat aamupäivästä ja vein tuuletusparvekkeelle jähmettymään, kun omaan jääkaappiin ei mahtunut :D. Hyvin hyytyivät, eivätkä edes jäätyneet. Lisäsin vielä tarjoiluvaiheessa jäisiä mustikoita pinnalle. Tämä oli niin hyvää, että 2,5-vuotias kummipoikakin suorastaan nuoli kuppinsa tyhjäksi. Ehdoton hitti siis, ja tätä tehdään vielä usein uudestaan (oli itse asiassa jo toinen kerta, ekalla kerralla tehtiin ohjeen mukaan karpaloihin ja sekin oli kyllä hyvää, mutta omaan makuun nämä mustikat olivat jopa vielä vähän parempia).

Nimikoidut piparit, jokaiselle omansa.

Kahvin kanssa tarjosin Kanniston leipomon pipareita, jotka olin omin pikku kätösin koristellut vieraiden nimikirjaimilla. Ja toki sinivalkoisia toffee-marianneja. Illan lopuksi olikin sitten hyvä köllähtää täpötäyden mahan viereen!

Ja tältähän se pöytä sitten aamulla näytti:

Ihana ilta, hyvät kemut ja parasta seuraa!
Onkos sillä siivouksella nyt niin kova kiirus... ;)
PS. Lähtö tiistaina. Iik!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...