lauantai 22. syyskuuta 2012

Maailman likaisin

Varoitus: sisältää yököttävyyksiä!

Uuden kotimme entinen omistaja on kyllä aivan varmasti maailman likaisin ihminen. Hän ei ollut siivonnut mitään tai yhtään kantaessaan omat romunsa ulos asunnosta. Olohuoneen lattiassa oli omituinen iso roisketarha (lähti pois kahden sekunnin pyyhkimisellä ja yleispuhdistusaineella), seinissä oli samanlaisia roiskeita (lähtivät myös hyvin kevyellä pyyhkimisellä), pölyä puski nurkista ja jääkaappi oli oksettavassa kunnossa. Ja se kylppäri... Niin, ja yksi keittiön laatikko oli täynnä sekalaista roskislaatuista romua höystettynä kastikefondeilla!

Kun rupesimme oikeasti pesemään seiniä ja kattoa ennen maalauksen aloittamista, pesurätit mustuivat hetkessä! Nyt maalailuiden ollessa loppusuoralla (JEE!) olemme alkaneet siivota myös kaappeja makuuhuoneissa ja keittiössä. Ja oksetus, mitä skeidaa on tullut vastaan... Vanhempani olivat auttamassa viikko sitten tässä loputtomalta tuntuvassa siivoussavotassa, ja äidiltäni meni varmaan kaksi tuntia pelkän kylppärin jynssäämiseen - kaappeja ei ollut edes kevyesti pyyhitty, vaan sieltä olisi esimerkiksi saanut sellaiset dna-näytteet hiuksista että yäk, puhumattakaan kuivausrummun nukkasihdistä, jota ei varmaan ikinä ollut putsattu.

Tänään otin tehtäväkseni uunin. Sen verran oli sen sisälle kurkittu, että tiesimme senkin olevan saastainen. Mutta että edes tehokkaimmat uuninpuhdistusmömmöt eivät toimi, uskomatonta! Puhdistusaineen ohjeissa neuvotaan antamaan aineen vaikuttaa 20 minuuttia, puoli tuntia pahempaan likaan. Jätin sen suosiolla heti puoleksi tunniksi muhimaan, mutta mitä kävi? Likamöhnästä irtosi vain päällimmäinen kerros. Eikun sama homma uudestaan. Ja oliko eroa, ei sanottavasti. Kolmas kerta toden sanoo, not. Jätin putsimönjät nyt muhimaan yön yli huomiseen. Pistää miettimään, voiko myyjää vaatia hankkimaan meille uuden uunin, jos ei tuota saada puhtaaksi? Minä en ainakaan voi tuollaiseen saastapesään laittaa ruokaa, leipomisista puhumattakaan. Oikeasti luulen, ettei uunia ole pesty kertaakaan sitten sen asentamisen noin neljä vuotta sitten ja sen lisäksi sinne on räjäytetty jokin rasvapaistos..

Kahden pesukierroksen jälkeen. Edelleen aika yök.

Puuh, että näin tänään :D. Onneksi Mies tulee huomenna takaisin reissustaan ja päästään taas yhdessä edistämään hommia (tai oikeastaan melkein kaikki jäljellä olevat tehtävät vaativat pitkää tekijää, joten minulle taitaa langeta se ihana pakkausrumba). Avautuessani tekstarilla uunin oksettavuudesta sain vastaukseksi kyllä sympatiaa ja tsemppitoivotuksia, mutta myös seuraavanalaisen kuvan:

Tasan ei mene nallekarkit.

Reilukerho lähettää terveisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...