tiistai 19. helmikuuta 2013

Projekti: ovesta pöydäksi

Esittelin jo kesällä aikomuksiani teetättää vanhan kodin alkuperäisestä huoneenovesta ruokapöytä uuteen kotiin. Nyt olisi vihdoin aikaa ja energiaa edistää tätä projektia. Sisustuslehtiä selaillessani olen huomannut, että ovipöydät ovat melko kuumaa kamaa tällä hetkellä, mutta pidän edelleen itsepintaisesti kiinni siitä väittämästä, että keksin tämän ajatuksen jo vuonna 2007 enkä siis ole vain trendipelle ;).

Edelleen saa myös antaa vinkkejä, jos tietää/tuntee kykeneviä puuseppiä Helsingin seudulta. Noista aiemmin mainituista sisustuslehdistäkin olen ottanut muutamia nimiä ylös, mutta helpostihan tuollaisella julkisuudella menee varauskirjat täyteen ja aikaa meille olisi joskus syksyllä.. Haluaisin tämän siis viimeistään kesään mennessä valmiiksi.

Tässä nyt vihdoin luvattua kuvamateriaalia alkutilanteesta. Nämä samat kuvat mittojen kera olisivat siis mahdollisimman pian lähdössä sepille tarjouskierrokselle.
On mahdollista, että pystymme tekemään itse vähän pohjustustöitä, eli käytännössä poistamaan vanhat maalit. Mutta tätätkin kannattaa kysyä sepiltä, että tuleeko hurjaa rahallista säästöä verrattuna meidän työhön kuluttamaamme aikaan ja hankintoihin (Mieshän siis ihan pihisee innosta, kun olisi mahdollista hankkia tätä varten jonkinlainen työkaluhärpätin, olisiko ollut kuumailmapuhallin tai joku vastaava :D).

Meille on itsellemmekin edelleen hieman epäselvää, mitä oikeastaan haluamme, koska minähän haluaisin lasipinnan (helppo ratkaisu) mutta Mies ei tykkää.. Ja koska oven leveys ei sellaisenaan riitä, kaivataan ammattilaiselta ideoita oven "kehystämiseksi" ja toki jaloiksi. Sen verran on päätetty, että kaikki lisättävä puu olisi tammea, koska juuri hankittujen tuolien ja sohvan jalat ovat myös tammea, ja jonkinlainen linja olisi hyvä säilyttää.

No, täytyy nyt sitten vain jännätä, mitä mieltä ammattilaiset ovat :). I'll keep you posted.

PS. Miehen aviomiespisteet jäävät kyllä helmikuussa aika alhaisiksi: tyyppi huitelee taas muilla mailla, tällä kertaa tosin työperäisesti. Ja sama homma ensi viikolla, silloin ihan vaan lomalla. Että terkkuja täältä sohvannurkasta, vain jääkylmät nenä ja varpaat erottavat minut ja herrat Ben&Jerry...

4 kommenttia:

 1. Tämän projektin seuraavia vaiheita odotan ihan intona :) Itsekin olen ihastellut "ovipöytiä" nimittäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaiheista raportoidaan asiallisen tarkan epätarkasti, mutta taatusti ;) Uskon että tästä tulee mahtava!

   Poista
 2. Meiltähän löytyy kotoa sellainen köyhän naisen versio ovipöydästä Ikean pukkijaloilla varustettuna :D Vedettiin vaan huonekaluvahaa pintaan ja hyvin on pelittänyt! :) (Tosin meidän ovessahan ei ollut tuollaista massiivista maalipintaa ensin pois rapsutettavana.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan tän teidän pöydän! :) onko se toiminut ihan hyvin, teillähän ei tainnut olla lasia siinä päällä ollenkaan? että onko maitolasit kaatuillut yms ;) Ja joo, toi maalipinta tuli mullekin pikkasen puskista, joten sitä myöten heti vähän enemmän hommaa..

   Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...