maanantai 22. huhtikuuta 2013

Date night ex-tempore

Välillä on aivan mahtavaa tehdä juttuja hetken mielijohteesta, ilman kolmea kuukautta aiemmin varattua ravintolapöytää ja viikkoja etukäteen sumplittuja kalenterivarauksia. Huomasimme perjantaina, että koko viikonloppu olisikin yllättäen tyhjä, ei sovittuja menoja kummallakaan. Olin jo pidemmän aikaa kaivannut ulos tärskyille Miehen kanssa, jonkun muun tekemää suussasulavaa ruokaa syömään.

Niinpä aloitin lauantain reippaasti kuulatunnilla (edellisestä kerrasta olikin jo järkyttävän pitkä aika) ja ihan pikkuruisilla sisustushankinnoilla, ja imin aurinkoenergiaa kävellessäni kaupungilla. Mieskin uhmasi flunssaa ja kävi lenkillä. Mutta ennen kaikkea hän varasi meille pöydän illaksi ravintolasta, johon olen jo pidemmän aikaa halunnut mennä syömään.

Meidän lauantaialkuiltamme paikka oli Kasarmikadulla sijaitseva Spis. Saimme pöydän ensimmäiseen kattaukseen klo 17.30, jolloin tarjolla oli neljän ruokalajin maistelumenu, suositusviineineen totta kai. Oikeastihan eteemme kannettiin melko lailla useampi kuin neljä annosta. Nyt kun yritän muistella, niin kokonaismäärä taisi olla yli kymmenen kaikkine keittiön tervehdyksineen ja esiväliraikastuksineen. :)

Ruoka oli todella hyvää! Maut olivat selkeitä ja raikkaita ja niitä oli yhdistelty kekseliäästi. Tykkäsin myös kevyestä kikkailusta, joka ilmeni esimerkiksi käyttämällä täsmälleen samoja raaka-aineita niin suolaisissa kuin makeissa ruokalajeissa. Saimme myös varmasti elämämme parhaan kampasimpukka-annoksen. Viinit sopivat ruokiin kuin nakutettu, eikä niissäkään ollut menty yli aidan matalimmista kohtaa, vaan maut olivat ovelia ja erilaisia. Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut kokonaisuus!

Koska ilta oli vielä nuori (meidän tosiaan tuli poistua ravintolasta ennen kello kahdeksan kattausta), menimme lasillisille lähidrinkkibaariin, Liberty or Deathiin Erottajalle. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, olin tässä(kin) paikassa ensimmäistä kertaa. Viihdyimme niiden yksien juomien verran, jonka jälkeen palailimmekin kotia kohti, leffavuokraamon kautta. (Olemme enemmän niitä myöhäisemmän kattauksen suosijoita, mutta täytyy kyllä sanoa, että kun aloittaa aikaisemmin, jää enemmän aikaa ennen kuin uni korjaa parempaan talteen.) Harmillisesti leffavalintamme oli täysi floppi, mutta onneksi se ei kuitenkaan pilannut hurjan kivaa ex-tempore deitti-iltaa!

Suosittelen! ;)

Mahtavan lauantai-illan elementit!

6 kommenttia:

  1. Liberty or Death on ihan paras baari Helsingissä, tykkään sen tunnelmasta hirmuisesti. Mukava kuulla, että Spis oli kiva. Olen pitkään halunnut sinne päästä syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tykkäsin kans LorD:n tunnelmasta, siinäpä baari minunkin makuuni :) Ja ehdottomasti kannattaa testata Spis!

      Poista
  2. Oi, kuulostaa niin kivalle :) Keskustassa asumisessa on kyllä ihan ykköspuolena juuri tuo, että asioita on myös helppo tehdä pidemmittä suunnitteluitta! Sitä kaipaa välillä itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä nimenomaan yksi niistä syistä, miksi haluttiin jäädä keskustaan :)

      Poista
  3. Huomasin vasta nyt, että tekin kävitte Liberty or Deathissa vasta drinkeillä. On kyllä tosi kiva paikka! Missä päin keskustaa te muuten asutte? Meillä on etsinnässä isompi asunto, eikä innostaisi vieläkään häipyä kantakaupungista pois. Tosin hintapolitiikka sanelee aika paljon ehtoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hymyilin sun viikonloppupostaukselle, hyvä maku ;)

      Me asutaan Punavuoressa, melko lailla siinä LorD:n nurkilla. Ihan kokonaan omilla varoilla ei oltaisi tätä nykyistä ehkä saatu (tai mistäs sitä tietää kuinka höveliä porukkaa pankissa olisi ollut..), eli mukana on useampi omistava osapuoli. Asuntohan oli käytännössä huippukuntoinen, samasta yhtiöstä on viime aikoina myyty täysiä pommeja huomattavasti edullisempaan hintaan. Toki silloin tarvitaan jonkin verran rempparahaakin ja sitä -intoa.. :)

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...