torstai 30. toukokuuta 2013

Kätevä emäntä

Kiitokset tsemppitoivotuksista edelliseen postaukseen <3. Tänään on jo vähän parempi päivä, ja kyllä se fiilis eilenkin koheni iltaa kohti. Ensin sain vuodattaa asiaankuuluvia kyyneliä ihanan ystävän olkapäälle ja perään nauttia Kipollisen jugujädeä (eli frozen yoghurtia) mansikoilla, kiivillä, lakulla ja valkosuklaalla. Eihän sellaisesta kombosta voi kuin tulla hyvälle mielelle :).

Kotiin päästyäni päätin tarvitsevani lohturuokaa, ja mikäs sen parempaa kuin mehevät burgerit. Mutta halusin ehdottomasti tehdä mätön itse, joten eikun ensin sämpylätaikina tulemaan rakkaalla KitchenAidilläni Rimman jakaman ohjeen mukaan (tosin käytin kuivahiivaa ja osa jauhoista oli sämpyläjauhoja, mutta upean kuohkeita sämppäreitä tuli taas, aivan mahtava resepti!), ja kruunuksi nopean simppelit jauhelihapihvit naudan paistijauhelihasta, ranskalaisesta pussisipulikeitosta ja kermaviilistä. Ensi kerralla tähän komboon lisätään kyllä Kristan kotitekoinen ketsuppi ja Miehen bravuuri valkosipulimajoneesi. Kyllä on roskaruoka tästä kaukana! :)

Neljän tunnin maastofillarilenkiltä tullut Mies arvosti. Ja jakoi aika monta vaimopistettä :D

Jaksoin myös vihdoin istuttaa jo joskus syksyllä Ikeasta ostetut yrtit. Meillä napsitaan basilikaa, timjamia ja korianteria ehkä sitten 10-12 viikon kuluttua.. :D Saa nähdä, miten tämä viherpeukalo haasteesta selviää!

Siemenet ehkä menivät multaan, ehkä eivät. Ainoat jotka oikeasti näin, olivat korianterinsiemenet.
Jännitystä elämään!

6 kommenttia:

  1. Kyllä se elämä taas voittaa <3 Hyvä että sämpylät ja herkut helpotti (:

    terkuin remppahullu, jolla on lasikuituvillaa silmät täynnä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se voittaa. Onneksi on kesä ja ystävät :)

      Hitsiläinen tuota teidän remppaa, hurjia kyllä ootte! Mutta ihan kohta pääset sisustamaan ;)

      Poista
  2. Mielettömän hyvännäköinen hamppari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä erittäin nannaa! Suosittelen testaamaan itse tehtyjä sämpylöitä, makuelämys on aivan toista luokkaa kuin teollisissa nuunuusämpylöissä :) Ja tästähän pääsee vaan hifimpään suuntaan, seuraavaksi voisi juustokin olla jotain muuta kuin keltaista mukacheddaria..

      Poista
  3. Jogurttijäätelö on kyllä yksi pahan päivän pikapiristäjä! Kyllä se elämä vielä iloksi muuttuu, pidetään peukut pystyssä, että mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi elämä on tällä hetkellä oikeastaan duunia lukuunottamatta melko iloista :) Harmittaa vaan, kun niin iso osa päivistä menee otsatatin varjon alla.. Mutta kyllä se muuttuu, sen on pakko! Jugejäden voimalla voi tehdä lähes mitä vaan ;)

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...